8 στα 1000 παιδιά στον κόσμο γεννιούνται με συγγενή καρδιακή νόσο. Η πλειονότητα των συγγενών καρδιακών παθήσεων μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργικές ή επεμβατικές μεθόδους και τα περισσότερα από τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους παρόμοια με τους συνομηλίκους τους μετά τη θεραπεία. Ελλείψει πρόσβασης σε αυτήν τη θεραπεία, τα παιδιά αντιμετωπίζουν απειλητικούς για τη ζωή κινδύνους και πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρόσβαση στη σωστή θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για παιδιά με συγγενείς καρδιακές παθήσεις και τις οικογένειές τους.

 

Ο Αυξέντιος Καλαγκός ταξιδεύει στον κόσμο με την εθελοντική ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, που ασχολείται με παιδιά με καρδιακές παθήσεις σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή τοπική υγειονομική περίθαλψη. Μέχρι στιγμής αυτός και η ομάδα του έχουν συμπεριλάβει Γεωργία, Ερυθραία, Μοζαμβίκη, Λίβανο, Μαυρίκιο, Ινδία, Βιετνάμ, Κίνα, Σερβία, Μολδαβία, Κύπρο, Αίγυπτο, Αλγερία, Συρία, Νιγηρία, Καμερούν, Μαρόκο, Μαλαισία, Κομόρες, Μαδαγασκάρη, Κιργιζιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Λευκορωσία έχει θεραπεύσει περισσότερα από 17.000 παιδιά με συγγενή καρδιακή νόσο σε περισσότερες από 20 χώρες.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός έχει καταστήσει το εθελοντικό του έργο βιώσιμο με θεσμικά μέσα και με μη κυβερνητικές οργανώσεις τις οποίες έχει ιδρύσει έτσι ώστε περισσότερα παιδιά με καρδιακές παθήσεις να μπορούν να ανακτήσουν την υγεία τους.

Καρδιές για Ολους

Coeurs Pour Tous (Herkes için Kalpler) Logosu

O Αυξέντιος Καλαγκός ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Καρδιές για Ολους (Coeurs Pour Tous/Hearts for All) το 1998.

 

https://www.coeurspourtoushellas.gr/index.php/el/

Το Ίδρυμα Kalangos

Kalangos Foundation logo

Το Ίδρυμα Kαλαγκός ιδρύθηκε στη Γενεύη το 2002 και σήμερα έχει έδρες στην Ελβετία καθώς και στην Τουρκία και πρόσφατα στην Ελλάδα.

 

https://www.kalangosfoundation.com/en/

 

http://kalangosvakfi.org

Global Health Network

Global Heart Network Foundation logo

Το  Ίδρυμα Global Heart Network Foundation εγκαινιάστηκε το 2011 στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

 

https://globalheartnetwork.wordpress.com

GFHM

Global Forum on Humanitarian Medicine in Cardiology Logo

Το 2003 εγκαινιάστηκε το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ανθρωπιστική Ιατρική στην Καρδιολογία και την Καρδιοχειρουργική στη Γενεύη. Το Φόρουμ στοχεύει να φέρει σε επαφή τις ιατρικές και παραιατρικές ομάδες από διάφορα μέρη του κόσμου για να μοιραστούν την παγκόσμια εμπειρογνωμοσύνη και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη καρδιολογία και τις καρδιαγγειακές τεχνικές.1

 

https://www.gfhm.ch/index.php?lang=EN

Share ikonu
Ordinaryus Profesör Doktor Afksendiyos Kalangos

EN